2008. október 25., szombat

Sindzse szeme

Sosem próbálkoztam még Leslie L. Lawrence regénnyel - pedig lett volna miből választanom, ugyanis az író már több ízben a Himalája-térségbe helyezte történeteit: Sindzse szeme, Halálkiáltók, A rodzsungok kolostora, Lebegők, A láthatatlan kolostor, Csöd (Két sápadt szerzetes), Thumo 1.-2. (A szrinpók völgyében). A Sindzse szeme volt az a regény, amit Lőrincz L. László elsőként jelentetett meg a mára már jól ismert írói álnéven. A kalandos krimi hallatlanul sikeresnek bizonyult; megjelent több nyelven is (német, cseh, szlovák), audióra szerkesztették (sic!), készült belőle paródia-regény és szerencsére képregény is, így a lusták, de kiváncsiak is meggyőzödhetnek a regény feltételezett erényeiről és ezen keresztül talán a többi L.L.L. regény világáról is képet alkothatnak. Állítólag "E néven publikált, többségében keleti tárgyú kalandregényeiben ötvöződnek a biztonsággal kezelt tudományos ismeretek és a kutatások során felhalmozott tapasztalatok ismeretterjesztő szándéka, valamint a fordulatos, izgalmas, kalandos cselekmény". Én ezt egészen másképpen gondolom, de nem szívesen írnék rosszat az íróról tudományos munkái és nagybecsű fordításai (Geszer kán rules!) miatt, így inkább mindenki maga döntsön: a Sindzse szeme képregény letölthető Lőrincz L. László nemhivatalos, rajongói oldaláról. Vagy közvetlenül innen:
Sindzse szeme 1.
Sindzse szeme 2.
Ha valakinek bejött (van ilyen?), akkor annak jó hír lehet, hogy november 18-án itt a legújabb Leslie L. Lawrence mű: A lófejű démon (véres történet a Himalájából).

5 megjegyzés:

  1. bon papok a buddhizmus elso terjesztoi? szegeny Laci bacsi ugy latszik logott arrol az orarol :)

    VálaszTörlés
  2. Az egy dolog, öreg, hogy te mit gondolsz, az viszont tény, hogy 70-80.000 olvasó szokta tőled eltérő módon gondolni nyár elején és karácsonykor. Ők vannak többen.

    VálaszTörlés
  3. A hangoskönyv:
    http://www.storage.to/get/9gwNSVSP/sindzse.zip

    VálaszTörlés
  4. Elég szépen terjed a neten a szkennelésem. Szívesen. :)

    VálaszTörlés